Monday, June 11, 2007

Ads of the World

This article is in Dutch, since I post on the corporate blog at work I'll also post that here.
Ads of the World is een openbare webstek voor reclame-uitingen van over de hele wereld. Waar je bij Lurzer's Archive een flinke duit neer moet leggen om de wereld top te aanschouwen, kan je bij AotW voor nop terecht voor het dagelijks shotje reclame vitaminen. Een van mijn favoriete webstekken waar ik nu even de tijd voor neem om een paar in mijn ogen interessante campagnes aanbod te laten komen.

Boarder's
Skaters zijn is geen stoere mannenclub, meiden skaten namelijk ook en zijn een interessante doelgroep. Maar hoe spreek je die stoere chicks aan zonder dat het te potteus word?

Bekijk de advertenties 1 2 3 4

Ché Magazine
De heteroseksuele man speelt het liefst de hele dag met maar één ding. Een ding? Ja, voor de heteroseksuele man is het een ding?

Bekijk de advertenties 1 2 3

Skittles
Snoepen doen we allemaal, snoepen is lekker en het verorberen van Skittles is nog lekkerder. Skittles zijn snoepjes in kleuren die alleen voorkomen in de meeste geflipte door kleurstof veroorzaakte hallucinaties. Ik verdenk het creatief team er van dat ze te diep in het Skittle zakje hebben gekeken.

Bekijk de commercials 1 2 3

Adidas: Adicolor
Als voeten konden spreken zouden ze vast ook een mening hebben, bijvoorbeeld over hoe zij door wereld gezien willen worden. De exhibitionistische voet ziet zichzelf graag bloot, de Braziliaanse voet heeft genoeg aan een zo klein mogelijk teenslippertje en de hippe voet wil een kikke sneaker. Een vette sneaker naar eigen smaak en in eigen kleur.

Bekijk de advertenties 1 2 3

Yázigi English School
Je geeft les in Engels en je wilt dat heel duidelijk maken in je advertentie.

Bekijk de advertenties 1 2 3 4

Citta Di Torrino
Simpel hard en confronterend. De tekst in deze advertenties luidt: Wie vertelt de volwassen dat het speelkwartier voorbij is?

Bekijk de advertenties 1 2

CIA Athletica
Als we de gezondheidsmaffia moeten geloven is iedereen te dik en gaan we allemaal te vroeg dood. Als we de schoonheidsmaffia moeten geloven zijn we oud en gerimpeld op het moment we de peuterschool hebben verlaten. Als we deze sportschool moeten geloven kunnen we onze eigen lichaam maken zoals wij dat willen.

Bekijk de advertenties 1 2 3

Stihl
Zodra de eerste zonnestralen op aarde aankomen, vluchten we van de huiskamer de tuin in. Het eerste ontbijtje van het jaar, in een zonovergoten tuin doet ons vluchtig genieten van het kleine stuktje natuur. Een regenbui die twee weken duurt laat ons de tuin vergeten en de vijver heeft plaats gemaakt voor het tropisch aquarium. Dan kom je er plots achter dat je je zoontje van 10 al twee weken niet hebt gezien. Maar goed dat Stihl er is.

Bekijk de advertenties 1 2 3

The Bridge Of Hope Foundation
Coke de witte sloper? Coke makes you Cuckoo? Dat je van cocaïne rare dingen gaat doen zien we elke dag in het nieuws over doorgedraaide tienersterretjes. Dat je meer kapot maakt dan je lief is wisten we ook en toch mocht het nog een keer onder de aandacht komen.

Bekijk de advertenties 1 2

Renault Megane
Autorijden is een gevaar op zich en het is niet voor niets dat je overal verkeersborden ziet. Maar Renault meent dat haar Megane die gevaren feilloos aanvoelt en onder controle heeft.

Bekijk de advertenties 1 2 3

Nike Footbal
Dat de echte voetballers eigenlijk van de straat komen en niet uit een tuin met een groot zwembad, whirlpool en een puntgaaf gazonnetje, wisten we al. Dat je als straatvoetballertje je vader, moeder, buurman en buurvrouw of iedereen in de wijk gek kan maken met het kaatsen tegen de muur is ook bekend. Dat de afdruk van je voetbal op de muur een portret van je favoriete voetballer als resultaat zou kunnen hebben dat wisten we nog niet.

Bekijk de advertenties 1 2 3

LifeStyles Ribbed Condoms
Sex sells is zo'n bekende slogan. Safe sex sells kende ik nog niet. Maar hoe maak je de vrijende mens duidelijk dat ribbels goed zijn voor de sex, zonder al te plat te worden?

Bekijk de advertenties 1 2 3

Comedy Central
Een zender met 24 uur per dag en 7 dagen in de week humor als leidraad. Elke moment word je verleid om met volle overgave te lachen. Een hele serieuze zaak dus!

Bekijk de advertenties 1 2 3 4

No comments: