Friday, March 03, 2006

The Black Crowes in Amsterdam

De Southern Rock formatie die omschreven wordt als 'the most rock 'n roll band in the world' The Black Crowes staat op het punt om Europa aan te doen. Na vier jaar afwezigheid, door diverse solo projecten van de broertjes Robinson, hebben de mannen de koppen bij elkaar gestoken voor hun tour die in maart 2005 begon.

Making the band
Lang werd gespeculeerd over wie nu in de band zaten. Zou Marc Ford terugkomen, wil Johnny colt nog of is het Sven Pippien die aan de dikke bassnaren mag plukken? En de drummer. Wil Steve Gorman nog wel of word het Bill Dobrow die op de vellen mag meppen?

Marc Ford was ondertussen een Innocent Criminal geworden bij Ben Harper, werd gevraagd om te toeren met Lucinda Williams en jamde onder andere wat met The Allman Brothers Band en Gov't Mule. Johnny Colt was de drugs in de rock n' roll zat en speelt de bas bij het pop-bandje Train. Steve Gorman drumde tijdelijke bij de Stereophonics. Wie o wie zouden de vacante plekken gaan vullen.

Er vond een klein wonder plaats toen op 3 maart 2005 de line-up bekend gemaakt werd, namelijk: Rich Robinson, Eddie Harsch, Marc Ford, Chris Robinson, Sven Pippien en Bill Dobrow zouden de kraaien zijn. Wel Ford, geen Gorman, het verlies van Colt was in het begin al duidelijk, maar Steve Gorman die vaak als derde Robinson broer werd aangeduid, was afwezig. Tot op 5 mei in de thuisbasis van The Black Crowes Steve weer plaats nam achter de drums.

Een paar concertjes
Wat eerst leek op hier en daar een paar concertjes zou al snel uitlopen tot een volledige tour. In no-time waren er 7 nachten uitverkocht in de Hammerstein Ballroom in New York. Ook wisten ze 5 keer het fameuze Fillmore in San Fransico uit te verkopen. De Fillmore-run is opgenomen voor de DVD Freak N Roll into the Fog die in maart 2006 in de winkels ligt. In 2005 hebben ze in totaal 129 concerten gespeeld, geopend voor de tour van Tom Petty en sloten ze het jaar op 31 december succesvol af als hoofdact in het beroemde Madison Square Garden in New York.


Nu komen de mannen naar Europe voor zes shows in totaal waarvan, als we de website van de Londonse Sheperds Bush Empire mogen geloven, elke avond twee sets van negentig minuten gespeeld zullen worden. Drie keer London en drie keer Amsterdam, het worden avonden gevuld met klassieke Rock ´n Roll.

Om iedereen iets op te warmen voor woensdag 22 maart aanstaande in Paradiso te Amsterdam, staan er in onderstaande links een paar clips van verschillende concertregistraties. Enjoy!

No Speak No Slave (Live)

Midnight From The Inside Out (Live)
Chevrolet (Live)
Ballad in Urgency (Live)

Voor diverse playlists klik je op de onderstaande links.
Tivoli Utrecht 1991
Ahoy Rotterdam 1992
Martinihal Groningen 1995
Grugahalle Essen 1996
Bullet Sound Studio Hilversum 1996

3 comments:

Stuff said...

Jaja, blabla....ben nieuwsgieriger naar je nichtje ;-)....

El Gordo said...

Suff, sorry Stuff,
He, haar vader gaat ook mee, dus ik zou maar oppassen viespeuk!

Laterzzz

Stuff said...

Jaja ;-), en 9 en 10 juni naar Arrow! Rock 'n Loll in de Lichtenvoordse klei.....